tartutulevaisuuteen

twitterinstagramfacebook

Vahva elämänhalu ja positiivinen asenne voivat auttaa selviämään pohjattoman raskailta tuntuvista menetyksistä. Jasmine menetti lukioikäisenä liikenneonnettomuudessa parhaan ystävänsä ja vammautui itse vakavasti. Silti hän jaksoi vaikeimpinakin hetkinä, kipujen ja ikävän keskellä, olla onnellinen siitä, että on elossa.

Jasmine kertoo videolla onnettomuudesta, kuntoutumisestaan ja haaveistaan muutama vuosi vammautumisen jälkeen.

Mitä Jasminelle kuuluu nyt?

Vuosien varrella unelmat ovat toteutuneet ja Jasmine elää nykyisin aktiivista elämää, johon kuuluu perhe, politiikka ja harrastukset.

Jasmine kertoo kuntoutumisesta, arjen sujumisesta ja tämän hetken unelmistaan näin:

”Kuntoutumisen polulla olen oppinut, että kaikki vaatii aikansa. Paljon harjoittelua, päättäväinen asenne ja oikeat ihmiset ympärillä helpottavat polkua.

Elämä, se missä tilanteessa milloinkin on, vaikuttaa paljon kuntoutuksen tarpeeseen. Usein kun olen ajatellut ”täähän on helppoa, tämän mä osaan”, tulee vastaan jokin uusi tilanne ja aloitan harjoittelun alusta.

Pitkäjänteisyyttä ja tahtoa tarvitaan!

Mulle kuntoutus, oli se sitten fysioterapia halvaantumisen vuoksi tai neuropsykologin käynnit aivovamman takia, on pohja kaikelle. Kun jaksan kuntouttaa itseäni, jaksan paremmin muun arjen.

Arjessa parasta on hyvä olo.

Hyvän olon saan rakkaiden ihmisten, hyvän ruuan, kunnon levon ja liikunnan avulla. Yritän saada arkeni tasapainoon – tarpeeksi lepoa kaiken tekemisen vastapainona.

Arjessa yritän myös nauttia pienistä asioista; esimerkiksi hyvästä elokuvasta sadepäivänä.

Unelmoin/haaveilen siitä, että pääsen ensi talvena matkustamaan lämpöiseen. Siitä, että pimeän talven keskellä saan viettää viikon (tai kaksi) tulevan aviomieheni (!!) kanssa auringossa keräämässä energiaa ennen alkavaa kevättä.”

Jasminen arkeen ja kuulumisiin voi tutustua tarkemmin Rakkaudella Jassu -blogissa.

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivua hyväksyt evästeiden käyttömme. Lisätietoja