tartutulevaisuuteen

Koulutus

Vaihtoehdot koulutukseen ja työhön

twitterinstagramfacebook

koulutus

Kymppiluokka kestää yhden lukuvuoden perusopetuksen päätyttyä. Kympillä voit kuroa kiinni esimerkiksi sairaalahoidon aikana jääneitä opistoja tai korottaa numeroitasi päästötodistukseen. Ylimääräinen vuosi antaa aikaa tehdä rauhassa jatkosuunnitelmia ja harjoitella tärkeitä opiskelun ja arjen taitoja. Lisäopetuksen voi suorittaa myös muussa kuin omassa koulussa.  

Kymppiluokan tavoitteena on tarjota sinulle myönteisiä oppimiskokemuksia erilaisissa oppimisympäristöissä, vahvistaa itsenäisyyttä, vastuullisuutta sekä kehittää itsetuntemusta, opiskelutaitoja ja jatko-opintoihin pääsyn edellytyksiä ja opinnoissa tarvittavia tietoja ja taitoja. 

Käytännössä opiskeltavien aineiden määrä voi olla vähäisempi, mutta niiden lisäksi on erilaisia arkielämään ja itsetuntemukseen sekä itsenäistymiseen liittyviä kursseja teemoittain. 

Aiheesta lisää:

Lähde: Opetushallitus, lisäopetus

Lue lisää aiheesta koulutus ja työ

Kunkoululoppuu.fi

Kun koululoppuu.fi -sivustoa ylläpitää Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Sivustolla on tietoa harjoittelusta, koulutusaloista ja työelämästä. Lisäksi voit selvittää omia kiinnostuksen kohteita ja soveltuvia aloja duunikoneen avulla.

www.kunkoululoppuu.fi

kunkoululoppuufi

Opintopolku-portaali

Opintopolku-portaalia ylläpitää Opetushallitus. Suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät Opintopolussa omien koulutustensa tietoja. Opintopolku.fi-palvelussa voit tutustua eri aloihin ja tutkintoihin, saada tietoa opinnoista ja koulutuksista, hakea koulutukseen. Lisäksi voit katsoa videoita ja lukea tarinoita opiskelijoiden omista kokemuksista.

www.opintopolku.fi

opintopolkufi

Ammattiosaaja.fi

Ammattiosaaja.fissä pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Eri ammattien edustajat kertovat omista valinnoistaan ja urapoluistaan.

www.ammattiosaaja.fi

ammattiosaajafi

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään ammattioppilaitoksissa tai aikuiskoulutuskeskuksissa järjestettävillä tietopuolisilla kursseilla. Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella pääasiassa samoihin ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kuin oppilaitosmuotoisessa koulutuksessa.

www.oppisopimus.net

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivua hyväksyt evästeiden käyttömme. Lisätietoja